冇牙魚魚 發表於 2008-7-14 01:19:39

iphone內的app store(不是itunes那個)點樣轉國家?

我想用iphone內那個app store來download野,但係我入完apple ID之後佢話我只可以去香港的itunes store咁就停左。但我找曬成部機都唔知邊可以set做hongkong itunes store。現在只可以用itunes下載sync入去。請問有無方法可以就咁在iphone中download apps?

Vincent 發表於 2008-7-14 01:21:39

將部iPhone駁住iTunes,去iTunes AppStore,scroll到最底有得轉 Hong Kong,之後再sync一次就得了。

冇牙魚魚 發表於 2008-7-14 01:24:58

謝謝!
還有一個唔明的地方,我之前用了公司部電腦來sync,現在回到家中的電腦佢唔俾我再sync,有無計兩部電腦都sync得架?

MacJuJu 發表於 2008-7-14 01:37:04

原帖由 冇牙魚魚 於 2008-7-14 01:24 AM 發表 http://www.pumb.org/images/common/back.gif
謝謝!
還有一個唔明的地方,我之前用了公司部電腦來sync,現在回到家中的電腦佢唔俾我再sync,有無計兩部電腦都sync得架?

呢位朋友更係第一次用 iPod 類既野勒. 一機只能侍一電腦... 所以唔係點解會出 Mobileme. :-)

Vincent 發表於 2008-7-14 01:42:16

原帖由 MacJuJu 於 2008-7-14 01:37 AM 發表 http://www.pumb.org/images/common/back.gif

呢位朋友更係第一次用 iPod 類既野勒. 一機只能侍一電腦... 所以唔係點解會出 Mobileme. :-)
冇錯! 一機一腦制係iPod一直奉行既制度。
如果想兩部機都Sync,只可以用Mobileme去Sync兩部腦,再經Mobileme sync 入 iPhone。

ac520 發表於 2008-7-14 01:57:07

我 contacts 同 calendar 就 sync laptop
music/movie/photo 就 sync desktop
頁: [1]
查看完整版本: iphone內的app store(不是itunes那個)點樣轉國家?